fredag 3 maj 2013

Dårskap är inte ok bara för att majoriteten instämmer med den!

En röst som tystas ned kan inte göra sig hörd!
Men det innebär inte att vi slutar prata. Vi byter bara plats för våra samtal. Med andra ord, även om du inte hör oss har vi inte slutat prata. Vi kan inte tystas.

Heal My Voice Sweden har fokus på kvinnors röster. Det betyder inte att vi tycker att mäns röster är mindre värda. De är lika mycket värda, men HMVS är en plats för kvinnor att göra sig hörda på. Tyvärr har vi alla någon form av erfarenhet utav att ha fått stå tillbaka med det vi velat ha sagt. Vi vet hur det känns att inte bli lyssnade till.

Idag fann jag ett brev på FB som väckte en sund vrede i mig. Spelreglerna är nämligen absurda. De är kränkande och orättvisa. Dårskap är inte ok bara för att majoriteten instämmer med den. Idioti hör inte hemma i vårt upplysta samhälle. Dårskap kan inte längre gömma sig bakom gamla normer från grottstadiet.

Vi kvinnor är människor, inte byten. Vi är kroppar av kött och blod. Vi är livgiverskorna. Och vi är duktigt trötta på att bli censurerade och borttagna i vår oskuldsfullhet samtidigt som vi bli framlyfta och flashade i så många kränkande sammanhang att det inte går att räkna längre.

Nu får det stopp! Detta är inte ok! Det är hög tid för en ändring. Och jag räknar kallt med att alla ickedåraktiga kvinnor och män ser till att föra fram sina sunda värderingar på detta ständigt återkommande och fruktansvärt tröttsamma tema. 

Läs brevet och skapa debatt! Fram med skiten i ljuset! Har vi tid att lägga upp matbilder och andra statusuppdateringar så har vi tid att slå ett slag för rätten att vara värdefull!

Brevet finns på http://motherwiselife.org/2013/03/11/an-open-letter-to-facebook/

Tack på förhand för att du använder din röst till att agera och skapa en framåtrörelse, istället för att bara gnälla över situationen i ett slutet rum.

Kram
Marie Ek Lipanovska,
Grundare av Heal My Voice Sweden